2020-10-28 10:58:49• hírek • Bede Emőke

Több mint 3 millió lej értékű féldrágakövet találtak az üldözött autó csomagtartójában

Kedd este, 20 óra környékén a szatmári határrendészek a birtokukba jutott információk nyomán egy, a csempészet és a határon átnyúló bűnözés visszaszorítását megcélzó akciót szerveztek.

Ennek folyamán a Lajosvölgyén járőröző határrendészek szerettek volna megállítani egy romám rendszámú személyautót, ám a kocsit vezető sofőr nem állt meg az egyenruhások jelzésére, hanem inkább gázt adott és menekülőre fogta a dolgot. A határrendészet egységei azonnal a nyomába szegődtek, és egy rövid üldözést követően a szolgálati kocsikkal sikerült is körbekeríteniük a férfit. Az illető még ekkor sem adta fel, hiszen megpróbált áttörni a szirénázó kocsik alkotta sorfalon, ám ez a terv is dugába dőlt, mivel egyenesen nekihajtott a határrendészet egyik autójának. Noha ekkor már kétség sem férhetett ahhoz, hogy e szorult helyzetből nincs menekvés, a sofőr úgy gondolta, inkább bezárkózik a járműbe…


Hiába szerette volna mindenképp elkerülni sorsát, a 31 éves, magyar-ukrán állampolgárságú férfit és az általa vezetett autó csomagtartójában talált 11 zsákot bevitték a határrendészet székhelyére. A zsákok tartalmának leltárba vétele során megállapították, hogy a megközelítőleg 250 kilogrammnyi, sárgás-barnás színű féldrágakő valószínűleg borostyán, ám hogy teljes bizonyosságot nyerjenek erről, a nem mindennapi fogást maradéktalanul továbbítani fogják a Román Drágakőtudományi Központ szakértőinek.


A kettős állampolgárságú sofőrt az ügyészség javaslatára 24 órára őrizetbe vették, és kezdeményezni fogják ellene az előzetes letartóztatást is. A kb. 250 kilogrammnyi borostyánkövet, melynek értéke 3,1 millió lejre tehető, a hatóság elkobozta, a csempészetre használt személyautót pedig a nyomozás további részére lefoglalták.


A helyszíni videót a Szatmár.ro Facebook-csoportjában is meg lehet tekinteni.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: